Hike-Survival: gedraag je als een jager/verzamelaar


Tijdens deze tocht gedragen we ons zoals de vroegere jagers/verzamelaars. We houden onze ogen open voor eetbare planten, noten, vruchten en insecten.


Waar gaan we heen? Tijdens deze hike-survival neem ik jullie mee doorheen bossen, heide, bergen ... Gaandeweg leer ik jullie de verschillende survivaltechnieken die nodig zijn om onze tocht tot een goed einde te brengen. 


Wat mag je verwachten?


Je leert hoe je een tocht voorbereidt en tijdens de tocht doen we praktische oefeningen met kaart en kompas. Daarna leer ik jullie hoe je te oriënteren en navigeren zonder moderne hulpmiddelen.


In het tweede deel van de tocht maken we enkel nog gebruik van natuurlijke oriëntatie, zoals de zon, windrichtingen, maan, zelfgemaakt kompas ... 


Je komt te weten wat het verschil is tussen navigatie bij primitieve volkeren en bij de moderne mens en we passen het ook toe.


Als jager/verzamelaar was het ook belangrijk om diersporen te leren zien en herkennen. Ik kan niet garanderen dat we dieren gaan zien, maar we zullen tijdens deze hike-survival zeker diersporen tegenkomen en leren herkennen.


En een kampplaats bouwen hoort er natuurlijk ook bij! Als we een geschikte plaats vinden, maken we een shelter van natuurlijke materialen. We verzamelen water en maken een waterfilter om dit te zuiveren. 


Op het einde van de tocht leren we vuur maken met firesteel, vuursteen en vuurboog. En als afsluiter bereiden we met dat vuur onze verzamelde voeding uit de natuur.


Kostprijs


De kostprijs voor de hike-survival is 25 euro p/p.

info : info@arnoutpietersbushcraft.be 
 
  Site Map